مصراوى سات

مصراوى سات (http://www.masrawysat.com/vb/index.php)
-   قسم شروحات الانيجما2 (http://www.masrawysat.com/vb/forumdisplay.php?f=478)
-   -   شرح تثبيت نظام Enigma 2 على العملاق Drake 7500 HD (http://www.masrawysat.com/vb/showthread.php?t=508352)

tati kamans 05-01-2012 08:28 PM

شرح تثبيت نظام Enigma 2 على العملاق Drake 7500 HD
 
1 مرفق
[B][SIZE="6"]اقدم لكم شرح تثبيت نظام Enigma 2 على العملاق Drake 7500 HD كما وعدتكم بعد ان اخذت وقت طويل منى للتعديل عليها ومعالجة بعض الاخطاء الموجودة بها وان شاء الله هذه الصورة
ستعمل بكفاءة على الدريك [/SIZE][/B]

[SIZE="5"][COLOR="red"][B]ارجو فى البداية قراءة هذا الموضوع[/B][/COLOR][/SIZE]
[url]http://www.masrawysat.com/vb/showthread.php?t=503406[/url]

[RIGHT][B][SIZE="5"][COLOR="Red"]اولا: المتطلبات [/COLOR][/SIZE][/B]

[B][COLOR="black"][SIZE="4"]1- usb ستكون فى حالة اتصال دائم بالريسيفر
2- كابل سيريال لاستخدامه فى عملية تحويل البيانات الى الرسيفر
3- برنامج HDClone ولتحميله
[url]http://www.mediafire.com/?rb9t967bn530tao[/url]
4- اللودر والبوت وهم بالمرفقات
5- صورة الانيجما 2 ولتحميلها
[url]http://www.mediafire.com/?wcahar17f24t3z4[/url][/SIZE][/RIGHT][/COLOR][/B]
[SIZE="5"][B][COLOR="red"]ثانيا: شرح التثبيت[/COLOR][/B][/SIZE]

[SIZE="5"][SIZE="5"][COLOR="black"]بعد تثبيت برنامج HDClone نقوم بالخطوات كما بالصور نختار recovery ثم next

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/480739663.jpg[/img]

وتحديد مكان الصورة ثم اختيارها

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/187553631.jpg[/img]

ثم next مرتين

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/519292184.jpg[/img]

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/585224939.jpg[/img]

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/290344263.jpg[/img]

ثم apply adjustment

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/262157466.jpg[/img]

ثم start copying

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/359672984.jpg[/img]

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/142251453.jpg[/img]

ثم automatically

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/581261728.jpg[/img]

ثم Quite HDClone

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/20/650523232.jpg[/img]

ثم نوصل الريسيفر والكمبيوتر بكابل السيريال ويكون الريسيفر مغلق من الباور ونضع بوت pktloader62 على الفلاشة ونوصل الفلاشة بالريسيفر ونشغل اللودر ونحدد رقم الكوم ونعمل load pkt loader 62

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/20/836297239.jpg[/img]

ونفتح زر الباور ويبدا التحميل حتى يكتب على شاشة الريسيفر end بعد الانتهاء نعيد تشغيل الريسيفر ومن ثم يبدا الانيجما 2

[url=http://www.0zz0.com][img]http://www5.0zz0.com/2012/05/01/20/524900075.jpg[/img][/url][/COLOR][/SIZE][/SIZE]

[B][SIZE="6"][COLOR="black"]مبروك لكل مالكى العملاق Drake 7500 HD [/COLOR][/SIZE][/B]

[RIGHT][COLOR="red"][SIZE="5"][B]ساقوم بشرح ذلك لاحقا:[/B][/SIZE][/COLOR]

[SIZE="4"][B][COLOR="Black"]1- تشغيل السيسكام على الانيجما
2- ترتيب القنوات
3- تشغيل بلجن الترجمة[/COLOR][/B][/SIZE][/RIGHT]

RoSePuRe2003 05-01-2012 08:34 PM

مشكور أخى لكن تبقى مشكلة الابقاء على الفلاشه دائما" متصله

eng_alielomda 05-01-2012 09:04 PM

[QUOTE=tati kamans;2941911][B][SIZE="6"]اقدم لكم شرح تثبيت نظام Enigma 2 على العملاق Drake 7500 HD كما وعدتكم بعد ان اخذت وقت طويل منى للتعديل عليها ومعالجة بعض الاخطاء الموجودة بها وان شاء الله هذه الصورة
ستعمل بكفاءة على الدريك [/SIZE][/B]

[SIZE="5"][COLOR="red"][B]ارجو فى البداية قراءة هذا الموضوع[/B][/COLOR][/SIZE]
[url]http://www.masrawysat.com/vb/showthread.php?t=503406[/url]

[RIGHT][B][SIZE="5"][COLOR="Red"]اولا: المتطلبات [/COLOR][/SIZE][/B]

[B][COLOR="black"][SIZE="4"]1- usb ستكون فى حالة اتصال دائم بالريسيفر
2- كابل سيريال لاستخدامه فى عملية تحويل البيانات الى الرسيفر
3- برنامج HDClone ولتحميله
[url]http://www.mediafire.com/?rb9t967bn530tao[/url]
4- اللودر والبوت وهم بالمرفقات
5- صورة الانيجما 2 ولتحميلها
[url]http://www.mediafire.com/?wcahar17f24t3z4[/url][/SIZE][/RIGHT][/COLOR][/B]
[SIZE="5"][B][COLOR="red"]ثانيا: شرح التثبيت[/COLOR][/B][/SIZE]

[SIZE="5"][SIZE="5"][COLOR="black"]بعد تثبيت برنامج HDClone نقوم بالخطوات كما بالصور نختار recovery ثم next

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/480739663.jpg[/img]

وتحديد مكان الصورة ثم اختيارها

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/187553631.jpg[/img]

ثم next مرتين

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/519292184.jpg[/img]

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/585224939.jpg[/img]

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/290344263.jpg[/img]

ثم apply adjustment

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/262157466.jpg[/img]

ثم start copying

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/359672984.jpg[/img]

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/142251453.jpg[/img]

ثم automatically

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/19/581261728.jpg[/img]

ثم Quite HDClone

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/20/650523232.jpg[/img]

ثم نوصل الريسيفر والكمبيوتر بكابل السيريال ويكون الريسيفر مغلق من الباور ونضع بوت pktloader62 على الفلاشة ونوصل الفلاشة بالريسيفر ونشغل اللودر ونحدد رقم الكوم ونعمل load pkt loader 62

[img]http://www6.0zz0.com/2012/05/01/20/836297239.jpg[/img]

ونفتح زر الباور ويبدا التحميل حتى يكتب على شاشة الريسيفر end بعد الانتهاء نعيد تشغيل الريسيفر ومن ثم يبدا الانيجما 2

[url=http://www.0zz0.com][img]http://www5.0zz0.com/2012/05/01/20/524900075.jpg[/img][/url][/COLOR][/SIZE][/SIZE]

[B][SIZE="6"][COLOR="black"]مبروك لكل مالكى العملاق Drake 7500 HD [/COLOR][/SIZE][/B]

[RIGHT][COLOR="red"][SIZE="5"][B]ساقوم بشرح ذلك لاحقا:[/B][/SIZE][/COLOR]

[SIZE="4"][B][COLOR="Black"]1- تشغيل السيسكام على الانيجما
2- ترتيب القنوات
3- تشغيل بلجن الترجمة[/COLOR][/B][/SIZE][/RIGHT][/QUOTE]


شكرا على المجهود الكبير بس هل ممكن اشغل usb modem على الانيجما

data2008 05-01-2012 09:38 PM

لا نريد صوره معدله
نريد فريق يدعم الدريك
ويكون مكتوب على موقع الفريق الصور الخاصه بالدريك
انت تذكرنى بالترومان بريمير 1+ ....... له حوالى 10 صور معدله
وكلها لا تعمل بربع كفاءه الدريم بوكس

mahfouz1000 05-01-2012 09:41 PM

من فضلك إيه المزايا هل يؤثر علي السنة المجانية

احمد دراجون 05-02-2012 04:20 AM

لو سمحت يا اخ tati kamans انا بصدد شراء هذا الجهاز فلو تكرمت ممكن تفهمنى ايه فايدة نظام الانجما ده وهل عشان القنوات المشفرة تشتغل لازم نظام الانجما ده ولا السوفت بتاع الجهاز بيشغل القنوات عادى ارجو تفهمنى وتفيدنى انا اتعاملت مع الكيوماكس الجوكر لكن واضح ان هذا الجهاز مختلف تماما وصعب شوية ارجو انك تفيدنى وعلش هتقل عليك شوية قبل ما اشتريه عشان عاوز افهم فيه كل حاجة

data2008 05-02-2012 09:40 AM

الانيجما هو سوفت وير للجهاز ولكنه مطور ويمكن عمل اشياء كثيره به
لا يمكن لاى رسيفر عادى ان يفعلها

السيداسماعيل 05-02-2012 11:06 AM

رووووووعه بارك الله لنا فيك

ousa 05-02-2012 12:27 PM

لو انا حبيت ادخل اشتراك ccam على الرسيفر لازم احوله لانيجما 2 ولا ممكن يشتغل على السوفتوير اللى نازل بيه الجهاز عادى ويشتغل عادى وثابت معاه؟

tati kamans 05-02-2012 12:38 PM

[quote=ousa;2945373]لو انا حبيت ادخل اشتراك ccam على الرسيفر لازم احوله لانيجما 2 ولا ممكن يشتغل على السوفتوير اللى نازل بيه الجهاز عادى ويشتغل عادى وثابت معاه؟[/quote]

السيسكام يعمل على الاتنين بكفاءة

casper__007 05-02-2012 12:55 PM

بصراحه مجهود جبار واكثر من رائع وتستحق التقييم عليه
بس معلش كان ليا شويه اسئله بسيطه
انا دلوقتى محتار بينه وبين الستارسات 9900
اشترى ايه ؟
وبالنسبه للسنه المجانيه ... انا كنت قريت فى الموضوع التانى ان السنه المجانيه مش هتشتغل على نظام انيجما بس انت قولت هنا مش هتتمسح
معنى كده انى مثلا لو نزلت انيجما على الفلاشه وحبيت اشغل الجهاز بس على القنوات المفتوحه اشغل سوفت الانيجما .. ولو حبيت اشغل القنوات المشفرة اشيل الفلاشه من الجهاز هيدخل على السوفت الاصلى والسيرفر المجانى يفتى القنوات عادى وكل ده بدون اى مشاكل ؟؟؟

معلش اذا كنت بتقل عليك بس علشان هشترى الاسبوع اللى جاى
وياترى الستارسات 9900 يشتغل عليه نفس سوفت الانيجما ده ولا مش هينفع ؟

tati kamans 05-02-2012 02:02 PM

[quote=casper__007;2945615]بصراحه مجهود جبار واكثر من رائع وتستحق التقييم عليه
بس معلش كان ليا شويه اسئله بسيطه
انا دلوقتى محتار بينه وبين الستارسات 9900
اشترى ايه ؟
وبالنسبه للسنه المجانيه ... انا كنت قريت فى الموضوع التانى ان السنه المجانيه مش هتشتغل على نظام انيجما بس انت قولت هنا مش هتتمسح
معنى كده انى مثلا لو نزلت انيجما على الفلاشه وحبيت اشغل الجهاز بس على القنوات المفتوحه اشغل سوفت الانيجما .. ولو حبيت اشغل القنوات المشفرة اشيل الفلاشه من الجهاز هيدخل على السوفت الاصلى والسيرفر المجانى يفتى القنوات عادى وكل ده بدون اى مشاكل ؟؟؟

معلش اذا كنت بتقل عليك بس علشان هشترى الاسبوع اللى جاى
وياترى الستارسات 9900 يشتغل عليه نفس سوفت الانيجما ده ولا مش هينفع ؟[/quote]

[size="4"]بالنسبة للسؤال الاول كلام حضرتك صح 100فى 100 اى ان الانتقال ما بين الانيجما والسوفت الاصلى سلس جدا وليس به اى مشاكل والسيرفر المجانى مثبت على الجهاز واستحالة يتمسح مهما حدث كما ان الانيجما بالنسبة للاشتراكات المدفوعة سريع جدا وانا ارى انه افضل من السوفت الاصلى فى هذه النقطة اما بالنسبة لستار سات فانا لا اعلم عنه شئ لانى لا امتلكه
تقبل تحياتى[/size]

حمادة الشورى 05-02-2012 02:19 PM

[b][size="5"][color="darkred"]اخى العزيز مشكور على المجهود وفعلا كان نفسى يكون فيه 3 او 4 زيك كده فى القسم يقدموا الدعم المتواصل للجهاز زى الاخوة مالكى الترومان بدل التركيز عليك مما يحملك اكثر من طاقتك ، فعلا حتفرق كتير فى اطمئنان اللى زيى فى شراء الجهاز وعدم الخوف من قلة الدعم والذهاب للوكيل فى كل حاجة صغيرة او كبيرة[/color][/size][/b]

data2008 05-02-2012 02:31 PM

الاخ حماده الشورى ارجو تغيير توقيعك
بكلمه تكسب منها حسنات بدلا من هذه الصوره
المخيفه

حمادة الشورى 05-02-2012 03:07 PM

[QUOTE=data2008;2946255]الاخ حماده الشورى ارجو تغيير توقيعك
بكلمه تكسب منها حسنات بدلا من هذه الصوره
المخيفه[/QUOTE]

[B][SIZE="5"][COLOR="DarkRed"]الاخ data2008 دى صورة قطة ، هى القطة بتخوف ، امال لو حطيت صورة أسد كنت قلت ايه patch_rir--

على العموم حاغيرها بكره ان شاء الله عشان خاطرك

بس والنبى ليا رجاء زى مانا حشيل الصورة من التوقيع نفسى تشيل موضوع الفريق الاجنبى اللى بيدعم الانيجما من دماغك شوية لانه كل مانوى اشترى جهاز الاقيك تخش تحط الكلمتين دول تقوم برضه تخوفنى من شراءه عملتها فى الترومان لما خلتنى اخاف منه وشكلك برضه حتخوفنى من الدريك [/COLOR][/SIZE][/B]

mohamedel 05-02-2012 10:32 PM

تكلفه تكليف فريق بعمل صورة انيجما عاليه و الاجهزه دي ممكن تقول عليها كلاس بي...الاجهزه مثل الدريم و الفيو و الاكسترند هي اللي صارفه فلوس كتير علي موضوع التطوير و الفرق و بالتالي مبيعاتها نار و تمنها برضو نار...ماتتعشمش ان ممكن فيه وكيل للدريك او الستارسات يدعم اي فرقه للانيجما بحتي بربع جنيه و الله اعلم

ousa 05-03-2012 02:05 AM

[QUOTE=tati kamans;2946076][size="4"]بالنسبة للسؤال الاول كلام حضرتك صح 100فى 100 اى ان الانتقال ما بين الانيجما والسوفت الاصلى سلس جدا وليس به اى مشاكل والسيرفر المجانى مثبت على الجهاز واستحالة يتمسح مهما حدث كما ان الانيجما بالنسبة للاشتراكات المدفوعة سريع جدا وانا ارى انه افضل من السوفت الاصلى فى هذه النقطة اما بالنسبة لستار سات فانا لا اعلم عنه شئ لانى لا امتلكه
تقبل تحياتى[/size][/QUOTE]

شكرا على ردودك السريعة الاخ tati kamans....بجد ربنا يباركلك...
معلش سؤال كمان فى نفس سياق الموضوع....لو حبيت احط السيرفر المدفوع بدل السيرفر المجانى اللى موجود على الجهاز (يشتغل بداله يعنى)
هل فية خطوات معينة نتبعها؟؟ اصل حضرتك قولت انة السيرفر المجانى استحاله يتمسح من على الجهاز....

tati kamans 05-03-2012 08:23 AM

لا بس ممكن تعطيله وتشغيل المدفوع

magednnn 05-03-2012 10:25 AM

يعني افهم من كده لو حبيت اشغل السوفت الاصلي بعد تثبيت الانيجما كل اللى عليا انى وانا ببوت الجهاز اشيل الفلاشه منه فيدخل على السوفت الاصلي هشغل الانيجما يبقى وانا ببوت الجهاز اتاكد من ان الفلاشه متوصله بالجهاز ؟
وهيفرق توصيل الفلاشه من الامام او الخلف؟

احمد دراجون 05-03-2012 11:50 AM

[quote=tati kamans;2946076][size="4"]بالنسبة للسؤال الاول كلام حضرتك صح 100فى 100 اى ان الانتقال ما بين الانيجما والسوفت الاصلى سلس جدا وليس به اى مشاكل والسيرفر المجانى مثبت على الجهاز واستحالة يتمسح مهما حدث كما ان الانيجما بالنسبة للاشتراكات المدفوعة سريع جدا وانا ارى انه افضل من السوفت الاصلى فى هذه النقطة اما بالنسبة لستار سات فانا لا اعلم عنه شئ لانى لا امتلكه
تقبل تحياتى[/size][/quote]

اذى انتقل بين السوفتين سوفت الانجما 2 والسوفت الاصلى ياريت تقلى الطريقة هل بمجرد انى اشيل الفلاشة هيفتح على السوفت الاصلى ولا لازم اعمل حاجة ارجو الافادة وشكرا لك


الساعة الآن 04:16 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd